Известие

Collapse
No announcement yet.

Как се държат климатиците ви в тази жега?

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Как се държат климатиците ви в тази жега?

Здравейте,

как са вашите климатици при тези температури навън?

От към ефикасност на охлаждане, разход и промяна в мощността на двигателя?

Моите впечатления са и добри и лоши. Добри, защото като наистина започне да работи, климатикът може да направи голям студ в купето. Лоши, защото не ми харесва колко взима от мощността на двигателя. Долу в ниските съм изумен колко много дърпа, пък и в по-високи обороти. 35 коня ги няма! ( по мой ненаучни изчисления) Най-много ме дразни, че не мога да си тръгвам без газ спокойно като е пуснат климатика. Става различна за каране кола. Другото е, че разходът доста се вдига. Днес най-много ми направи впечатление. Вярно бях и в задръстване, но по компютър едни чисти 2 литра от горе беше, даже и повече.

При вас как е?
    1999 Alfa Romeo 145 QV 155+ Diesel 5th
    2003 Alfa Romeo 166 2.4 JTD 20v 175hp 385nm 6 Speed Manual (ex)
    1999 Alfa Romeo 145 1.4 T.S. Junior (ex)

И при мен е така колега. Случвало ми се е даже да я угася при потегляне на светофар
    Alfa Romeo 166 2.4 JTD '99

Comment

Е няма пълно щастие.Комфорта се заплаща, иначе "албански климатик".
      Alfa Romeo 1.9 JTD 00 sigpic

Comment

При мен пък почти не се усеща разлика във вървежа, не мога да кажа, че и разходът се е вдигнал много - около 6.7-6.8/100 за близо 1000 км при положение, че съм карал с около 120, а на варненската магистрала - със 190 на хубавите участъци.
        Ако ти е писано да се обесиш, няма да се удавиш
        AlfaRomeo 155 1.8 TS 129 к.с. 1995 г., AlfaRomeo 166 2.4 JTD 140 к.с. 2002 г. , Volvo S60 2.4D Sport 163 к.с. 2008 г. - EX;
        Opel Insignia ST 2.0 BiTurbo CDTI 194 к.с. 2014 г. (Алфа под прикритие)

Comment

Първоначално публикувано от koolio Покажи съобщение
          При мен пък почти не се усеща разлика във вървежа, не мога да кажа, че и разходът се е вдигнал много - около 6.7-6.8/100 за близо 1000 км при положение, че съм карал с около 120, а на варненската магистрала - със 190 на хубавите участъци.
          И моята е така- истински звяр, истинска Алфа
          Ромео, въпреки, че е дизел, въпреки, че е 136 коня!
          Не всички, които се скитат, са изгубени.

Comment

тия дето не усещат разликата значи толкова си познават колите

Естествено е че намаля мощността но не и с 35 коня... и не тръгвай без глупаво е просто
            156 2.4JTD 136+ PS

Comment

Първоначално публикувано от Jivko7777 Покажи съобщение
              тия дето не усещат разликата значи толкова си познават колите

Естествено е че намаля мощността но не и с 35 коня... и не тръгвай без глупаво е просто
              О, да, няма да тръгвам без вече, че ми загасна като на ученик. Поздрави и повече отворени прозорци.

Comment

И при мен доста бързо охлажда и държи доста студено. Относно мощността и аз се изненадах много. Определено дърпа доста от мощността. В повечето случай и аз тръгвам без газ (все пак е дизел) но с климатика ми се случи да изгасна на няколко пъти. Определено в ниските се усеща доста. Във високите обороти е значително по-малко, но отново се усеща. Относно разхода на извън градско ми вдига с близо 1 литър а градско не съм го засичал.

Comment

Аз също нямам проблеми когато ми в включен климатика...потегля като локомотив само с отпускане на педала на съединителя.Климатика усещам че работи само и единствено по виенето на вентилаторите ...Разлика във вървежа се усеща съвсем минимална само когато я ускорява на макс ...но смятам че е напълно нормално за всяка кола.Разлика в горенето аз лично не усещам на дълго.Не е нормално да не можете да потеглите и да загасяте дизелов петак и да се спъва като малолитражна кола!
                  5 Ланчии зад гърба си!
                  И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

Първоначално публикувано от Pepko-Bepko Покажи съобщение
                    Аз също нямам проблеми когато ми в включен климатика...потегля като локомотив само с отпускане на педала на съединителя.Климатика усещам че работи само и единствено по виенето на вентилаторите ...Разлика във вървежа се усеща съвсем минимална само когато я ускорява на макс ...но смятам че е напълно нормално за всяка кола.Разлика в горенето аз лично не усещам на дълго.Не е нормално да не можете да потеглите и да загасяте дизелов петак и да се спъва като малолитражна кола!
                    Малолитражките тежат 40% по-малко, все пак.

Когато съм с изключен компресор тръгвам без газ и с 2 човека на сериозен наклон. (това задължително го тествах още преди да взема колата, защото е много показно)

Comment

Малолитражка визирам примерно 1,2 16 ве мотора дет в ниските няма никои знаеш ли какво мъка е с него да тръгнеш в ниските с включен компресор същото важи и за 3 цилиндровата помия на ВАГ групата.
                      5 Ланчии зад гърба си!
                      И една Alfa 166 със смесени чуства засега!

Comment

колеги аз да попитам вие климатика на AUTO ли го пускате,вентилатора на каква скорост и на колко градуса аз нз как да го направя най изгодно помогнете моля!!!!!

Comment

Аз в повечето случай го пускам на FULL AUTO (2 пъти натискане бутона AUTO) и задавам температура 19-20 градуса. Така компютъра сам си регулира къде да духа и силата на вентилатора. Първоначално започва на макс, но като достигне температурата сам намаля вентилатора, така че да подържа температурата.

Comment

Аз карам на 24-23* като рядко свалям на 22* на Фуул Ауто. Мисля, че температури под тези не са добре за здравето ни. По отновение на можността, да в ниските се усеща голяма разлика, но във високите при кола с принудително пълнене аз поне не усещам разлика нито във вървенето нито усещам кога се включва и кога се изключва компресора. В ниските или при обороти на празен ход се усеща като включи компресора.
                            Alfa Romeo 166 2.0 V6Turbo
                            Opel Astra J
                            ex:
                            Alfa Romeo 164 2.5TD
                            Alfa Romeo 166 2.0 Т.S. CF3 LPG
                            Alfa Romeo 164 2.0T.S.

Comment

Аз моята усещам, че се тормози ама пак си е трактор като я сриташ
                              sigpic
                              Alfa Romeo 166 2.4JTD 20V FL
                              Fiat Punto 1.2HSD 1995

Comment

Working...
                              X